GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Facebook bot = GÉJ

2011.01.06. 22:47 Kidugitt

Igen, ismét a facebook egyik hozadékát fogjuk méltatni a blogon, nem először, és valószínűleg nem utoljára.

Az ügy apropója pedig az, hogy ma, a könyvtárban tanulás helyett közben picit úgy döntöttem, hogy megtartom a havonta esedékes ismerősvisszajelölgetéses szeánszomat, amikor is ismét szembe találtam magamat az unatkozó PR-esek és marketingguruk legértelmetlenebb gyermekével: a facebook bottal. Volt belőlük mindjárt 8, hogy ne unatkozzak.

 Alapvetően nem nagy művészet megismerni őket, ugyanis a recept mindig egyszerű: egy egyetemre jár veled, de még életedben nem láttad, rohadtsok közös ismerősötök van, de igazából senki nem tudja megmondani, hogy miért jelölte vissza, és elképesztően jól néz ki, vagy legalábbis a megfelelő testrészei ideálisan vannak fényképezve a profilképén (lásd a mellékelt ábra - tipikus bot profilkép), más képe pedig nem nagyon akad, legfeljebb azoknál, ahol a képeket is Google kománk segítségével okosította a készítőjük.

No de ebben mi a géj - kérdezhetnénk, amire a választ a visszajelölés aktusa után kapjuk meg. Ezek a kis barátaink ugyanis arra lettek kitalálva, hogy a gyanútlan fiúk-lányok visszajelölik őket, majd onnantól kezdve ész nélkül küldik a különböző szarabbnál szarabb bulik, rendezvények, termékek bemutatóinak a meghívóit, hogy a news feedünk és az eseménylistánk úgy nézzen ki, mint Kurszk '43-ban. Viszont a céljukat pont emiatt az ész nélküliségük miatt nem érik el, ezért is kell egy-egy ilyen módon hírdető csoportnak újabb és újabb botokkal próbálkoznia, mivel ha valaki így hányja az eventeket mint barátaink, akkor pillanatok alatt törlődik az ismerősök közül.

Ezeket -az ész nélküliséget és azt a tényt, hogy még meg sem éri működtetni őket - mérlegelve szerintem egyértelműen, és kétséget kizárólag megállapítható, hogy a facebook botok GÉJek.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr522566262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Abfox · http://www.abfox.hu 2011.05.30. 10:02:06

Nem kifejezetten unatkozó PR-esk alkotnak Facebook Avatarokat, azt gondolom, ez egy nagyon hatékony marketing eszköz is tud lenni. Ez az Avatar nagyon gagyi, az kétségtelen, sőt, nem is használják semmire, mivel nem posztol céges dolgokat. Talán inkább nyomozó Avatar, ahogy itt is leírtuk: www.abfox.eu/a-facebook-avatar.html
süti beállítások módosítása