GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

FILA táska = NEM GÉJ

2011.09.22. 15:25 szaja

Mielőtt elmélyülnénk a bejegyzés mocskában, kiemelném, hogy NEKEM NINCS FILA táskám, így azt hiszem, kellően objektíven tudok viszonulni ehhez a kérdéshez.

Nos, ugye, kezdetben volt a TESCO és a FILA, akik kitalálták, hogy milyen jó kis marketingkampány lenne, ha vásárlás után kapott matricákért menő FILA táskákat lehetne venni fillérekért - a TESCO ugye ész nélkül pörgetheti az akciót, a FILA meg eladhat egymillió táskát. A végkifejletet ismerjük: az indokolatlanul hosszú ideig tartó akció során több csillió FILA táska lelt gazdára, ennek következtében mindenütt, de TÉNYLEG mindenütt szembejönnek ezek a táskák.

Az akció véget ért, a FILA cégnél azonban foghatják a marketingesek a fejüket, ugyanis ezzel a lépéssel gyakorlatilag sikerült tönkretenniük a márka hosszú évek alatt felépített imázsát, sőt a márka bolti eladásai (szemben a tescós eladással) a tizedére csökkentek az utóbbi pár hónapban - nyilvánvalóan az akció következtében. (A gazdasági hatásokról bővebben itt: hvg.hu/panorama/20110824_ciki_vagy_nem_a_fila_taska).

A márka tehát tönkrement, a FILA most már "ciki", és mindenki megbélyegzetté vált, aki egyáltalán fel meri venni, sőt, egész vicc-hadjárat indult a magyar internet már korábban bemutatott pöcegödreiben, ami lassacskán jobban túlburjánzott, mint a táskaeladások.

Régóta üzemel egy tumblr mikroblog, aminek semmi más célja nincs, csak FILA táskát viselő emberekről készült fotókat feltölteni, és az utóbbi pár hétben kb. egymillió viccet hallottam, és beismerem, hogy én magam is felkacagtam azon, hogy minden nap a FILAtorigát megállón megyek keresztül, de könyörgöm, legyen már elég ebből!

Ha reálisan nézzük a dolgokat, akkor egy dologba nem tudunk belekötni, a FILA táskák igen is minőségi termékek potom áron, így igazából a világon senkit nem lehet azért hibáztatni, hogy egy jó terméket valóban használ, és ha leszarja, hogy egy csomó másik embernek is ilyenje van, akkor aztán a világon semmi géj dolog nincs benne.

Pláne úgy, hogy az uniformizált táskákon leghangosabban nevető emberek ugyanúgy a tömegtermelés csodáit élvezik, csak éppen az egyen-iPhone-okon nem nevetünk hangosan, pedig a FILA-táskánál vagy tíz modell közül lehetett válogatni, addig az iPhone-oknak még a színét sem lehetett kosztumizálni... (Természetesen még rengeteg példát hozhatnék arra, hogy mennyire nem vagyunk egyéniségek, de igazából ezzel a kis Apple-gyűlölettel most megelégedtem, mindenki tudja, hogy miről van szó...)

A következtetés tehát egyértelmű: a FILA táska egyáltalán NEM GÉJ (legalábbis semmivel nem géjebb, mint egy iPhone), viszont a FILA táskáról szóló viccek/blogok/fikázások lehet, hogy egy pár percig viccesek voltak, de most már igazából csak GÉJek.

2 komment

Címkék: online divat nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr683245994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basis16 2011.09.23. 13:19:09

A Fila géj.
A Filás viccek géjek.
Az iphone is géj.
Igazából még ez a komment is géj...

kukabuvár 2011.10.14. 22:04:22

Ja, csak az Iphone 200 ezer, a filatáska meg 2500.
Szóval a filatáska csicska dolog mer olyan mintha kiirnád a homlokodra hogy "lehet hogy kurva csóró vagyok, de menő akarok lenni, csak nem futja rá"
Amúgy az iphoneomat ráteszem hogy neked is van egy teszkósszatyrod, te fasz
süti beállítások módosítása