GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Forma-1 = NEM GÉJ

2011.04.10. 10:20 szaja

Először is, tisztában vagyok azzal, hogy a Forma-1-et valójában Formula 1-nek hívják, de ezt az elnevezést kb. 10 éve bojkottálom - ugye, hogy mennyivel jobban hangzik az első verzió? 

A Forma-1-et mindenki ismeri, azonban korántsem szereti is mindenki - lépten-nyomon csak a kritikákat hallom arról, hogy mennyire unalmasak a versenyek, csak az autók számítanak, maximum aludni lehet rajta vasárnap délután, satöbbi, satöbbi. Ilyenkor egy picit mindig kinyílilk a zsebemben a bicska, ugyanis engem már 16 éve soha el nem múló szerelem fűz ehhez a sportághoz - még mindig élénken bennem él a pillanat, amikor először megpillantottam Rubens Barichellot a sárga Jordan-ben anno 1995-ben...

Leggyakrabban talán azzal indokolják a versenyek unalmasságát, hogy egyáltalán nincsenek előzések - de kérdem én: mit vártok? Egy raliversenyen például 0 előzés van, hiszen a rali gyakorlatilag egy végtelenített időmérő edzés, de ott van az ellenpélda is, a NASCAR versenyek pontosan azért bugyuták és unalmasak, mert semmi más nem történik azon kívül, hogy a pilóták folyamatosan előzgetik egymást.

A Forma-1-ben pont ez a csodálatos: megtalálja az egyensúlyt a pilóták és az autók, az előzések és a körözgetés között, olyan minőségi élményt nyújtva, ami miatt akár hajnal 3-kor is bármikor felkelek, hogy élőben nézzem meg (kár, hogy csak az Ausztrál Nagydíj idején van erre lehtőség).

Ha pedig egy kicsit nagyobb képet vizsgálunk, akkor megállapíthatjuk, hogy a Forma-1 világa tele van elképesztően NEM GÉJ dolgokkal. A Forma-1-ben gyakorlatilag mindenkinek szupermodell barátnője van, még a cirkusz atyjának, az egymillió éves Bernie Ecclestone-nak is jutott belőlük pár darab.

Aztán ott vannak még a lenyűgöző pályák, a világ legszebb városának szívében futó Monacoi Nagydíj, a szívünknek oly kedves hazai futam, a lélegzetelállító Abu-Dzabi, vagy az éjszakai versenyek házigazdája, a Szingapúri Nagydíj.

És ha mindez nem elég, könyörgöm, nézzük meg ezt a videót - hát lehet ennél fantasztikusabbat alkotni versenypályán?

Remélem, titeket is sikerült meggyőznöm, de igazából leszarom, a lényeg az, hogy a Forma-1 elképesztően NEM GÉJ.

Ui: Nem, nem a futam alatt írtam bejegyzést, csak mostanra időzítettem. Problem? 
 

1 komment

Címkék: tech sport nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr512813690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Drennick 2011.04.11. 12:37:55

Írtok egy cikket a szurkolói géjségről, aztán egyet a forma1 nemgéjségéről? naneeeee:D
süti beállítások módosítása