GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Paulo Coelho = GÉJ

2010.12.14. 11:15 szaja

Ennek a bejegyzésnek a témája annyira kézen fekvő volt, hogy még most is meg vagyok döbbenve azon, hogy nem nekem jutott ez eszembe, hanem egy témaajánlás alapján vágok bele a témába...

Először is, azt mindenképpen le kell szögeznünk, hogy én elismerem napjaink egyik leghíresebb írójának, Paolo Coelho munkásságát, de ez még nem jelenti azt, hogy egyet kell értenem vele. Az óriási hype hatására én is kipróbáltam, hogy mit tud ez a gyermek, és elolvastam az Alkímista című könyvet, ami a modern irodalom egyik legtöbb nyelvre lefordított alkotása - csak azt nem tudom, hogy MIÉRT?

 Már a könyv borítója is géj.

 Maga a könyv ugyanis egy elképesztően sablonos, bugyuta és tenyérbemászó olvasmány, ami arról szól, hogy egy pásztorfiú megálmondja, hogy van valami kincs az egyiptomi piramisok aljában, majd elmegy oda és kiássa azt. És kész. Szóval én kérek elnézést, hogy nincs kedvem a könyvben rejtőző elképesztően mély allegóriákkal szenvedni vagy egy másik Coelho-könyvet elolvasni - már-már annyira fájdalmas élmény volt olvasni, mint Jersey Shore-t nézni.

A Coelho névre rákeresve aranyos kisnyuszikat kapunk a google-ben, maradjunk is ennél. 

 

 Azon kívül, hogy leszögezzük, hogy Paolo Coelho = GÉJ, két melléktételt is mindenképpen meg kell említenünk: először is, Paolo Coelhoért szenvedélyesen rajongani = GÉJ, másodszor pedig Paolo Coelho idézetet használni/mondani bármikor, bármilyen körülmények között = GÉJ. Csak egy példa:

A Jót nem tudjuk egybegyűjteni. A Jó Ereje mindig szétszóródik, akár a Fény. Amikor kiárasztod a Jó rezgéseit, az az egész emberiségnek a javára válik.

Viszont azt el kell ismernem, hogy néha igaza van a mondásnak, miszerint minden géjben ott van valami nem géj: az öreg Coelho teljes mellszélességgel támogatja a könyveinek torrentre való feltöltését - más kérdés, hogy KI A FRANC SEEDELI EZT?

 

5 komment

Címkék: irodalom elvont géj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr922514979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IAmLegend 2010.12.14. 19:31:19

pff, maradj a Harry Potternél, az való neked...

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2010.12.14. 19:44:37

@IAmLegend: köszönöm, azt sem tartom az irodalom legnagyobb remekművének :D

roadwarrior · http://thefibonacciproject.com 2010.12.15. 00:34:22

az a baj Coelho-val, hogy "mindig-happy-end-a-vége" művei vannak, amik úgy vannak megírva, hogy még egy gyökér is felfogja. ezért kedvence mindenkinek. :D vagy nem. nyilván megoldást soha nem kínál fel, csak kiragad egy szerencsétlent akin átmegy egy teherautó kétszer mire övé lesz a fele királyság. unalmas, klisé, borzalom.

látom ájemledzsönd te is egy coelho fanboy vagy. vagy csak bölcsész.

Té.eS · http://szubjektivblog.blog.hu 2010.12.22. 22:00:29

@roadwarrior: Talán olvasd el a Győztes egyedül van könyvét. Kicsit más stílus. Talán pont ezért a legjobb szerintem.
süti beállítások módosítása