GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Foursquare = NEM GÉJ

2011.09.21. 15:52 szaja

Hogy mi? Új poszt a GVNG-n? Nem is akarnám igazából nagyon kommentálni a dolgot, a lényeg az, hogy ha van ötletünk és időnk, akkor tökre fogunk bejegyzéseket írni, de nem hiszem, hogy túlságosan nagy rendszerességre számíthattok.

Na de, a lényeg az, hogy időm igazából annyi van, mint a tenger mostanság, és igazából van egy-két elviselhető ötletem is, szóval engedjétek meg, hogy prezentáljam legújabb elméletemet, miszerint a Foursquare NEM GÉJ.

Megmondom őszintén, ha fél évvel, egy évvel ezelőtt kérdeztétek volna meg tőlem, hogy mi a véleményem erről az alkalmazásról (újszülöttek kedvéért: a foursquare lényegében annyit tud, hogy be tudsz csekkolni arra a helyre, ahol éppen vagy), akkor hosszasan magyaráztam volna el, hogy miért ez a világ legnagyobb fassága. Igazából a legerősebb érvem az volt, hogy ez mind szép és jó, hogy te be tudod jelölgetni, hogy épp merre jársz, de amíg nincs más, aki rajtad kívül használja és követi a dolgokat, addig igazából nem mész vele semmire.

Éppen itt történt egy óriási változás, hiszen az okostelefonok berobbanásával ugrásszerűen elkezdett növekedni a foursquare felhasználók száma, és pár hónap alatt elérte (legalábbis az én köreimben) azt a kritikus tömeget, ami valójában szükséges ahhoz, hogy működjön az alkalmazás*.

* Óriási paradoxon amúgy, de gyakorlatilag az volt a szitu, hogy: "Amíg nincsenek sokan a foursquaren, addig nincs értelme ÉS amíg nincs értelme, addig nincsenek sokan a foursquaren." 

Innentől kezdve viszont nincs megállás, a foursquare azóta többször is kellemesebbé tette az életemet:
- megkímél a telefonálgatástól, hiszen jelzi azt, hogy ki van ott és ki nincs ott az adott helyen
- ad hoc programajánlatot ad azzal, hogy úton valahová beugrasz egy ismerőshöz, mert látod, hogy éppen ebben és ebben a kocsmában vagy
- mindig látod, hogy az adott este épp hol folyik a történés
- ÉS MÉG INGYEN SÖRT IS KAPTAM azért, hogy becsekkoltam egy helyre!

Ismerjük el, hogy a Foursquare szebbé, jobbá és boldogabbá teszi az életünket, persze, ha mi és ismerőseink is becsületesen használják, mert másképpen nincs értelme az egésznek. A privacy és a magánszféra miatt aggódóknak pedig igazából annyit mondanék, hogy egyrészt csak te döntöd el, hogy ki láthatja, hogy merre jársz éppen, másrészt pedig nehezen tudok elképzelni, hogy olyan elképesztően titkos dolgokat csinál az ember, amit titkolnia kell a saját barátai elől...

Így hát, az ítélet könnyű és egyértelmű: a Foursquare NEM GÉJ, sőt ennél csak folyamatosan nemgéjebb lesz az idő múlásával!

Szólj hozzá!

Címkék: tech online elvont nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr513243710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása