GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Drága fülhallgató = GÉJ

2010.12.08. 18:35 szaja

A tegnapelőtti duplabejegyzés sikeréből kiindulva ma is egy kettős természetű témát néztem ki célpontként, ám mivel jobban esik a kís szivünknek, ha két bejegyzés van egy nap, és nem egy, ezért külön-külön tárgyalunk rólunk.

Tegnap éppen a Saturnban vásároltam, amikor csacsi öreg fülhallgatóm felmondta a szolgálatot (összeesküvés-elméletekben hívőknek azért van itt táptalaj), így gondoltam, veszek egy low-cost darabot magamnak ott helyben.

 

 

 

 

 


Direkt gyártják úgy őket, hogy a zsebben automatikusan összegubancolódnak?

Hamar találtam is egy fülest 1000 forintért, meg is vettem, kifogástalanul működik - de a kérdés ott motoszkált bennem, ki a franc vesz FÜLhallgatót 10-15 000 forintért (a polcok tele voltak velük!), amikor az egy fogyóeszköz?

Én elhiszem, hogy nyilván lehet vigyázni rá, de azért akkor is: egy fülhallgató elkallódik, elszakad, elhasználódik - ebben az esetben pedig ugyanannyit fog érni, mint egy 1000 forintos füles: semennyit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tétel bizonyítva.

Most lehetne itt magyarázkodni arról, hogy mennyivel jobban szól rajta a zene, de ez nem kifogás: a mindennapi háttérzajban mp3-at lejátszva nem hiszem, hogy bármekkora különbséget lehet észlelni a sima és a csúcsmodell között.

Aki meg igazán minőségben akar zenét hallgatni, az pedig nehogy már fülhallgatót vegyen, ha ott van a fejhallgató, amit pontosan erre találtak ki... (folytatása következik)

A gondolati sort itt egyelőre megszakítjuk, és kimondjuk, hogy a drága fülhallgató GÉJ.

3 komment

Címkék: tech géj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr812502584

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CyBear 2010.12.11. 16:41:20

Evvel a poszttal nem értek egyet. Volt egy Sennheiser fülhallgatóm, ami elég intenzív használat mellett kb. 3 évig bírta gubancolódás, törés vagy bárminemű hiba nélkül. (Amellett persze, hogy a botfülemmel is érezhetően jó hangja volt)
8000 forintot fizettem érte anno. Minden fillér megérte.

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2010.12.11. 16:46:36

@CyBear: a világ vicce az, hogy a poszt napján vásárolt fülhallgatónak már csak az egyik oldala működik

de amúgy nyilván elhiszem, hogy vannak ilyen minőségi fülhallgatók, de nálam túl nagy a kockázatfaktor :D

Flaki · http://twitter.com/slsoftworks 2010.12.14. 12:41:34

illetve két további előnye van még a drága fülhallgatónak (a fenti képen levőhöz hasonló fülesem van nekem is)

1, a filléres vackokat bömbölteti az ember utazás közben mert a menetzaj miatt nem hall semmit a zenéből, ezzel pedig rontja a hallását - a fenti zajcsökkentős "agybadugós" füleseknél kisebb hangerő is elég

2, ha megtörne a kábel vagy elromlana valamelyik oldala, a két éves garanciás időszakon belül kérdezés nélkül cserélik míg az filléres füles kidobott pénz... (nyilván ha fekete medvéket megszégyenítő módon van szétmarcangolva a fülhallgató, a garancia "az ellen nem véd")

Mindent összevetve szerintem egyéni preferencia kérdése a dolog, én bőven meg tudom érteni azokat akik tökéletesen megelégszenek a párszázforintos ciripelőkkel, és korántsem hinném, hogy mindenkinek x-tízezer forintos fülesekkel kellene szaladgálnia...
süti beállítások módosítása