GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Sakkboksz = NEM GÉJ

2010.12.09. 14:49 szaja

Én személy szerint nagy kedvelője vagyok azoknak a sportoknak, amelyek gyakorlatilag nem sportok, így sok értelmetlen és sportteljesítményt nélkülöző sportot néztem már tévében (ausztrál foci, mézbirkózás), de ennyire zseniálisan nonszensz dologgal, mint a sakkboksz, még soha nem találkoztam.

 

A sakkboksz, mint a neve is mutatja, sakk és boksz ötvözetét jelenti: egy meccs 6 sakk és 5 boksz fordulóból áll, amit egyperces kesztyűle(fel)vételi szünetek választanak el egymástól. A mérkőzést mindkét sportág által meg lehet nyerni: bokszban kiütéssel vagy leléptetéssel, sakkban nyilván sakk-mattal.

 

 

 

 

 

 

Érdekes módon a "chess box"-ra rákeresve nem a sportágat dobja ki először.

A sportág egyik nagy legendája is ehhez kapcsolódik: gondoljatok bele, hogy mennyire epic már az, hogy az egyik sportolót megütik, kiterül, rászámolnak, és 9 másodpercnél feltápászkodik, majd mivel lejárt az idő, a sakkasztalhoz ül, és a következő lépésből mattot ad. Ugye, hogy epic?

 

 

 

 

 

 

 

 

A nemzetközi szövetség jelmondata: „Küzdelem a ringben, és háború a sakktáblán”

Nem is húzom tovább az időt, még egy fun fact: hogy lehetne egy képregény alapján megszületett sportra nem azt mondani, hogy nem géj?  Sakkboksz: NEM GÉJ.

(Ui: alig várom, hogy írhassak a kosárlabdabridzsről, az úszásgolfról, és a lovagláspókerről. :))

1 komment

Címkék: sport nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr492504478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása