GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Advent Bécsben = GÉJ

2010.12.12. 20:58 szaja

A fejlődésünket nem lehet megfékezni - mi sem bizonyítja jobban ezt az állítást, mint az a tény, hogy ma a GVNG megkapta az első vendégírását, a rendkívül aktuális és igaz bejegyzést köszönjük milanovits-nak!

Bizonyára, mint minden muzulmán Mekkát, ti is mint minden jóravaló magyar egyszer felkerestétek már életetekben a bécsi karácsonyi vásárt. Előre szeretném bocsátani, hogy nem Béccsel van a bajom, mert szerintem teljesen jogosan választották többször is a világ legélhetőbb városának, hanem az adventi szezonnal, ami ez alól mindenképp kivétel!

Mi is a legnagyobb baj Béccsel? Az, hogy egy percig sem érzed úgy, hogy külföldön vagy. Ha elutazol valahova, meg van annak a varázsa, hogy fennhangon röhöghetsz és becsmérelheted a metrón szemben ülő ízléstelen öltözékét, vagy elküldheted a picsába az árust, aki valami szart akar rád sózni. Ezt Bécsben megtenni teljességgel lehetetlen, mivel eleve is rengeteg magyar van, de decemberben ez az arány, szinte 50% fölé kúszik… Magyarok az utcán, magyarok a boltokban, magyarok a villamoson, MAGYAROK MINDENÜTT!!

A képen szereplők 76,4%-a magyar.

Nem ritka, hogy magyar a pincér, vagy az eladó, sőt, hogy a Rathausnál is nyugat-magyarországi kézművesek árulják az autentikus cserépfurulyát vagy a báránytakarójukat, mintha csak a Vörösmarty téren lennénk… Mindeközben pedig hatalmas a tömeg, mindenki magyarul tolakszik, magyarul szidja a mellette tolakodót és konkrétan MINDEN UGYANAZ, mint itthon, csak kétszer akkora meg szebben ki van világítva.

Egy picit giccses. Picikét.

A géjség pedig a karácsonyi vásárral nem r véget. Ha lehet még ennél is géjebb a szocializmusból visszamaradt vásárlási kényszerünk. Hiába van majd’ 20 éve itthon is H&M, Peek & Cloppenburg vagy éppen Rossmann, valahogy még 2010-ben is sokan ráizgulnak egy bécsi FA dezodorra, vagy egy-egy leértékelt ruhára. Én aláírom, hogy a Kärtner Strasse csodálatos a karácsonyi fényárban és, hogy hangulatos elszürcsölgetni egy műanyagpoharas Glühweint 3 €-ért a Grabenen, de beláthatjuk, hogy ezt itthon is megtehetjük 2 BKV jegy áráért…

Egy szó, mint száz: Bécs karácsonykor GÉJ! Menjünk inkább tavasszal, vagy nyáron! Nézzünk meg egy jó kiállítást, bulizzunk egyet a Donau Inselen a helyi fiatalsággal és máris sokkal kevésbé érezzük géjnek az élményt!

Szólj hozzá!

Címkék: földrajz géj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr272511752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása