GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Favágás mint sport = NEM GÉJ

2010.12.25. 21:27 szaja

Na nem mintha a favágás mint tevékenység vagy munka túlságosan géj lenne, de most elsősorban a versenyszerű profi favágással szeretnék foglalkozni, amit már legalább EGY napja nyomon követek. Igen, ez azt jelenti, hogy szentese ismerkedtem meg ezzel a tevékenységgel, ami való igaz, de nem szégyellem, ugyanis a december 24-i közös esti Eurosport-nézésnél nem hiszem, hogy jobb karácsonyi programot lehetne találni. Ugye?

DE MIRŐL VAN SZÓ? A favágás sportját angolul timbersports-nak hívják, és lényegében egy hat különböző számból összeálló "hattusáról" van szó, amelynek az a lényege, hogy nagy és erős emberek nagy és erős fadarabokat nagyon és erősen (bocsi) vernek széjjel. Azt hinné az ember, hogy a favágás elég unalmas dolog lehet, de a favágó-világbajnokság megtekintése után azt kell mondanom, hogy ez volt az egyik legérdekesebb és legizgalmasabb dolog, amit idén a tévében láttam.

A világbajnokság ugyanis egy remekül megszerkesztett médiaesemény, a számok pedig kellemesen változatosak, íme egy kis ízelítő:

- az ugródeszkás favágás gyakorlatilag akkora wtf, hogy az hihetetlen


- a motorosfűrésszel favágás során használt fűrészekbe motocross-motorok vannak tunningolva


- a kézifűrésznél használt kézifűrészt nem hiszem, hogy elbírnám egyedül


- a szó szerint  "saját magunk alatt vágjuk a fát" versenyszámnak pedig még a nézése is fájdalmat okoz

A képek megtekintése után azt hiszem senkinek sem lehet kétsége, hogy a timbersports erősen NEM GÉJ, és ajánlom mindenkinek figyelmébe az Eurosportot, ahol a két ünnep közt számos alkalommal lehet majd belepillantani a favágás csodálatos világa.

Ui: Azt viszont nem értem, hogy hogy lehet, hogy 1985 óta nem volt európai világbajnoksága a favágásnak - ez azért kicsit géj ránk nézve.
 

2 komment

Címkék: sport nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr242539056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

yeti-ufo hibrid 2010.12.28. 06:38:17

Ennél kevés géjebb dolgot tudok elképzelni. :)

n0b4d11 2010.12.28. 10:00:45

főleg a tuning(!!) motorosfűrész az zseniális
süti beállítások módosítása