GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Vicces internetes mémek = NEM GÉJ

2010.12.19. 19:24 szaja

 A poszt megírása előtt hosszasan elmélkedtem azon, hogy hogyan is lehetne egy ennyire szerteágazó témáról, mint az internetes mémek, normális bejegyzést írni - remélem, volt értelme kettészedni a témát, ugyanis SPOILER ALERT hamarosan újabb mémes bejegyzés is érkezik.

Szóval, a mémek. Mindenütt ott vannak, kiütik a szemünket (pláne a mi, 18-25, állandóanagépelőttülünk generációnkét), lehet őket szeretni és nem szeretni, de azt ki kell jelentenem, hogy ennél viccesebb dolgokkal ritkábban lehet találkozni az interneten.

A mémek lényege az ismétlődés, amit saját véleményem szerint (én sajnos nem vagyok mémszakértő, akit ilyet akar, az konzultáljon a knowyourmeme.com oldallal) a mémek lényege az, hogy egy alapjába véve vicces dolgot olyannyira eltúlzunk és elcsépelünk, hogy varázslatos módon még az eredetinél is viccesebb lesz. Lássunk néhány példát!

Az első példa egy tipikus videós mém, a híres keyboard cat produkciója és annak Livingstone-féle zseniális feldolgozása lesz, aki ezen nem sír a nevetéstől, annak nincs szíve.

Na de ugorjunk is tovább napjaink (értsd: 2010 második féléve) legnépszerűbb jelensége, a trollfészek és barátai világába, amelyeknek talán az a legnagyobb versenyelőnyünk, hogy bármilyen élethelyzetben elővehetjük őket, sosem fogunk géjnek tűnni miattuk. Egy példa:

Persze nem szabad megfeledkeznünk a mémgárda talán legérdekesebb tagjáról, az "egy elemet mindenféle képre ráfotobombolsz" kategóriáról, aminek talán legaktuálisabb tagjával zárjuk be a rövid mémbemutatót.

A vicces kép (jobb oldalt keressétek a szivaros arcot):

Persze az upgradelt kép mindig viccesebb, íme a felturbózott, befotobombozott változat (tudom, hogy most ugyanaz a kép lett feldolgozva, de ez így még viccesebb).

Nyilvánvalóan évMILLIÓkig tudnám még folytatni a viccesebbnél viccesebb internetes mémek bemutatását, de mivel ennek a blognak nem ez a célja (ezt a hősies küldetést a 9gag amúgy is felvállalta), csak kijelentem azt hogy a vicces internetes mém NEM GÉJ.

Szólj hozzá!

Címkék: online nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr62526409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása