GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Monty Python = NEM GÉJ

2010.12.23. 18:54 szaja

Igazságszerint az a legszomorúbb ebben a bejegyzésben, hogy egyáltalán meg kell írnom, de hát nem tudok mit kezdeni, az élet már csak ilyen. De tényleg, manapság több embertől is hallottam azt, hogy a montipájton elképesztően nagy fasság és egyáltalán nem is vicces, úgyhogy ennek hatására elgondolkodtam az eddigi álláspontot, és rá kellett jönnöm, hogy NINCS IGAZUK, mert a Monty Python az évszázad három legviccesebb valamijének egyike (nem, nem találtam ki, hogy melyik a másik kettő.)

Nehéz lenne szöveges érveket felhozni a Monty Python munkásságának védelme érdekében, de azért csak megpróbálok összedobni pár dolgot a zseniális videók özöne előtt. Még annak ellenére is így gondolom, hogy ellent kell mondanom egyik alaptételemnek, miszerint az 1980 előtti filmek gyakorlatilag nézhetetlenek mai szemmel - nos, a Monty Python (és a Star Wars) kivétel!

A srácok humora ugyanis egész egyszerűen elnyűhetetlen: olyannyira abszurd, olyannyira igaz és olyan fertőző, hogy az ember egy-egy jobban sikerült jelenetet egyszerűen nem tud elfelejtetni. A Monty Python ráadásul a '70-es években és most is modern tud lenni: a poénok semmit nem vesztettek az aktualitásokból, és most 2010-ben is tökéletesen élvezhetőek és értékelhetőek (egyedül talán az animációkba kötnék bele, de hát a technika nagy úr). Gondoltátok volna, hogy a Monty Python találta ki a "spam" kifejezést? Na, ugye hogy mennyire modernek? 

És akkor most egy ismert videó - WHAT HAVE THE ROMANS EVER DONE FOR US?

És egy olyan, amit nem ismer senki - A LESSON ON HOW NOT TO BE SEEN

Ugye, hogy mindenkit meggyőztem? Ugye? Mondjuk akkor együtt: a Monty Python NEM GÉJ!

2 komment

Címkék: sorozat film nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr762535261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

n0b4d11 2010.12.28. 10:08:50

és a gyalog galopp gyakorlatilag az egyetlen film, amit magyar hanggal jobban szeretek mint angolul, csak h rácsatoljak egy másik posztra :)

Oscar Zeta Acosta 2011.01.08. 21:42:56

továbbra sem értem hogyan merülhet fel egyáltalán a kérdés.
a régi filmekkel pedig csak óvatosan, ahogy egyre többet látsz egyre több kivétel lesz.
süti beállítások módosítása