GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Twitter = GÉJ

2011.04.12. 10:04 szaja

Akik követték az eddigi írásaimat, azok tisztában lehetnek azzal, hogy általában lelkesedek mindenféle internetes menőségek iránt, de azért mindig akad egy-két olyan szolgáltatás, aminél soha nem értettem a hájpot.

A legjobb példa erre egyértelműen a Twitter (jó, a Tumblr még jobb példa, de arról még írni is derogál), amit egész egyszerűen nem sikerült felfognom az évek során, de úgy tűnik nem én vagyok egyedül.


Hogy a géjséget bebizonyítsam, először elmesélem a saját tapasztalataimat a Twitterrel kapcsolatban, majd idézek egy-két szakmai cikkből, amelyek világosan bizonyítják, hogy mások is hasonlóan gondolkodnak.

Online kockaként egészen hamar, már 2009 elején regisztráltam a Twitterre, majd azonnal meg is állapíthattam, hogy gyakorlatilag semmi értelme nincs használnom, hiszen 0 általam ismert van regisztrálva, a random celebekre pedig egyáltalán nem vagyok kiváncsi.

Később kicsit változott a helyzet, ugyanis szűk baráti társaságunkból mindenki regisztrált, majd aktívan használni kezdte az oldalt, ami ugyan azt jelentette, hogy már történtek dolgok a Twitteren, de valójában pontosan annyit tudott nyújtani, mint egy hatszemélyes levlista. Annyi kivétellel, hogy a levlistára nem írom fel, hogy épp most megyek el a boltba/wc-re, vagy nem ismétlem meg 6-szor, hogy mennyire nincs kedvem tanulni...


Ilyenekről maradhatunk le, ha nem vagyunk fenn Twitteren!

Azóta teljesen kivontam az életemből a Twittert, és egyáltalán nem is hiányzik, ugyanis a Facebook pontosan ugyanazt nyújtja, mint a Twitter, csak nincsen idióta 140 karakteres limit, fenn van minden ismerősöm, nem frissít mindenki állapotot 5percenként, megjelennek a képek és a videók és még vicces/nemvicces alkalmazások is vannak rajta!

Ami igazán elégedettséggel tölt el, az az, hogy nem csak én gondolkodom így: bár a jelenlegi trendek szerint a Twitter nagyon menő, ha valaki egy kicsit mélyebben beletekint, akkor meglátja, hogy az aktív felhasználók száma csak töredéke az összes regisztráltnak, tele van spammel, a magyar jelenlét pedig még mindig minimális.

A hab a tortán pedig az, hogy a cég vezetése is tisztában van azzal, hogy a sztárolás ellenére semmiféle üzleti modell nem áll a cég mögött, az alapítás óta körülbelül 0 profit folyt be a céghez, és nagy valószínűséggel a közeljövőben sem fogják megtalálni az aranytojást tojó tyúkot (lásd a Google szenvedését az amúgy zseniális YouTube-bal). 

Nem vagyok egy Nostradamus, de azért egy kisebb összeget fel mernék rakni arra, hogy a jelen második legGÉJebb internetes szolgáltatására 10 év múlva már senki sem fog emlékezni...

3 komment

Címkék: tech online géj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr82819629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyasgem 2011.04.14. 02:06:22

Az a nagy büdös helyzet, hogy a tumblr kurvára össze sem vethető a csicska twitterrel. Szaja, ne puncujjá mán!

Hintz ezredes 2011.04.23. 01:25:44

A világ leghaszontalanabb alkalmazása.

lowert 2011.04.28. 14:44:33

en szerintem a twitter sokkal hasznosabb, mint a facebook... A twitteren ertelmes a tartalom. Csak tudd, hogy kiket kovetsz. Ha a kovetettjeid olyanokat posztolnak ki, hogy ma mit reggelizett, akkor minden bizonnyal veled van a baj. A Twitteren NEM az ismeroseidet kell kovetni, hanem azokat, akik szamodra ertekes tartalmat generalnak.
süti beállítások módosítása