GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Billentyű-kombinációk = NEM GÉJ

2010.12.29. 17:42 szaja

A mi generációnk összenőtt a számítógéppel, ez vitathatlan. Az átlag fiatal felhasználó kifejezetten ért a számítógépekhez, nyitott az újításokra és szereti azokat használni is, így a külső avatatlan szemlélő számára varázslónak tűnhetünk. 

A varázslatnak véleményem szerint két oka van: egyrészt kurva intelligensek vagyunk, másrészt pedig ott vannak a legjobb barátaink, a billentyű-kombinációk. Megfelelő alkalmazásuk ugyanis elképesztően kúllá tesz minket, hisz mennyivel menőbben néz ki az, hogy nem kattintgatunk, hanem egyszerűen csak a ctrl+c, ctrl+v kombinációkkal varázsolunk át szövegeket innen oda.

A legalapvetőbb kombinációkkal természetesen azért mindenki tisztában van, de néha nem árt kiszélesíteni a látókört, ugyanis van egy-két nem kifejezetten ismert, de elképesztően epikus kombó, amik bármikor nagyon hasznosnak tűnhetnek. Mivel úgyis mindenki a böngészőjét használja a leggyakrabban, talán itt érdemes rászánni magunkat a további fejlődésre, mutatok néhány példát:

ctrl + t - új ablak (jó, ez tényleg KÖNNYŰ)

ctrl + r - frissítés (az f5 túl messze van a billentyűzeten)

még a BACHELOR FROG is egyetért

ctrl + e - a kurzor a címsorba ugrik

ctrl + w - bezárja az adott tabot
 

A végére tartogattam a legepicebb kombinációt, ami már-már tényleg a mágia szintjén van: írjunk be bármit a címsorba, a shift+enter kombinációval a böngésző magától hozzádobja a www. és a .com cuccokat. Kár, hogy .hu-s verzió nincsen, a lustaság határtalan.

Végszónak csak annyit, hogy szeressük, terjesszük és tiszteljük az egyáltalán NEMGÉJ shortcutokat, nélkük üresebb lenne a világ! 

3 komment

Címkék: tech online elvont nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr232546546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csillagpeti 2010.12.29. 21:08:13

ctrl+shift+t a legutobb bezart lapot nyitja meg ujra, ctrl tabbal meg pörgetsz a lapok között bár ez elég alap ctrl+szám pedig a balról a hányadik lapra visz. meg a 9gagen nyomogatni a j betűt is ugye király

FaPe 2010.12.31. 17:23:20

Melyik böngésző?
Mert ff-ben ezek vannak:

Complete .com Address: Ctrl/command+EnterReturn
Complete .net Address: Shift+Enter/Return
Complete .org Address: Ctrl/command+Shift+Enter

szaja · http://gayvagynemgay.blog.hu 2010.12.31. 18:02:19

chrome-ban, de amúgy ezeket a wikipedián láttam, és ott nem jelezték, hogy ez ilyen böngészőspecifikus dolog :)
süti beállítások módosítása