GÉJ vagy NEM GÉJ?

Az univerzum géj és nem géj dolgainak besorolására létrejött interaktív közösségi blog.

Címkék

divat (7) elvont (16) film (8) földrajz (1) géj (35) irodalom (3) kajapia (5) karácsony (1) nemgéj (26) online (17) sorozat (5) sport (6) tech (10) zene (6) Címkefelhő

HTML

Facebook

Utolsó kommentek

Indie zene = NEM GÉJ

2010.12.30. 16:49 szaja

Oi, mates!

 

Mielőtt belevágnánk, fel szeretném hívni a figyelmet arra, hogy a következő bejegyzés aránylag nagyon sok zenét fog tartalmazni, amelyek meghallgatása akár jó közérzetet is okozhat, szóval elő azokat a géj fejhallgatókat és tessék a play gombra kattintani:

ARCTIC MONKEY - FLUORESCENT ADOLESCENT
(aki ezt a számot nem szereti, az géj)

 

Mivel rendkívül alapos író vagyok, ezért ennek a posztnak a megírását kutatómunkával kezdtem, így találtam rá a magyar wikipedia szócikken erre a bekezdésre, ami kissé felbaszott:

A XXI. szászadban a stílus meglehetősen népszerű Nagy-Britanniában és más Nyugat-Európai országban és az Egyesült államokban, Magyarországon azonban kevés rajongója van. Ezt mutatják a koncert elmaradások is: 2008-ban a Hives, 2009-ben a Kaiser Chiefs koncert maradt el. A Muse és a Kasabian koncerten pedig a közönség száma igen csekély volt.

Hol kezdjem? Egyrészt sem a Muse, sem a Kasabian nem indie zenét játszik, másrészt pedig legjobb tudomásom szerint a Killers 2008-as koncertje remekül sikerült a Szigeten, a 2009-es Bloc Party-ról pedig személyes élményeink is vannak gykr kollégával (megsúgjuk: epikus volt).

Na, a felháborodást félrerakva akkor tényleg csak minimálban egy kis szöveg: az indie zenét és szubkultúrát (ami kb. már nem létezik) elég sokan kifejezetten géjnek tartották, de saját tapasztalataim alapján a tendencia megfordulni látszik. Ez persze nagy mértékben köszönhető annak, hogy az eredetileg "independent" 80-as évekbeli indie zene 2010-re kifejezetten mainstreammé vált, de mi ebben nem látjuk a problémát, ugyanis a lényeg az, hogy minél többen lássák, hogy milyen nagyszerű muzsikák kerülnek elő!

Hogy igazán személyessé tegyük a bejegyzést, megkértem a szerkesztőség többi tagját, hogy a kedvenc indie számukkal járuljanak hozzá ehhez az íráshoz, lássuk az eredményeket! 

Ignácz kolléga viszonylag gyorsan legéjezte az egész bejegyzést, úgyhogy egyik kedves barátunk, bandi_jr válaszott helyette, méghozzá kifejezetten zseniálisan!

ARCTIC MONKEYS - I BET YOU LOOK GOOD ON THE DANCE FLOOR
(már a felkonf miatt megéri belehallgatni)

 

Gykr kollégát a bejegyzés írásakor még nem sikerült elérni, még szerencse, hogy tisztában vagyunk vele, hogy ő mindenképpen ezt a számot választotta volna.

THE HORRORS - COUNT IN FIVES

Kidugitt első opcióját cenzúráznunk kellett, mert már túl sok lett volna az arktikus majmokból, így a még annyira zseniális B-terve került be a válogatásba.

THE BRAVERY - BELIEVE

 

Végül, de nem utolsósorban (mivel karringsz valahol elérhetetlenül géjkedik) az én választásom következik, ami ugyan szentségtörő módon ÁMERIKAI zenével szennyezi a bejegyzést, de el kell ismerni, hogy ennek a koncertfelvétele megvan az áttörő ereje.

THE KILLERS - WHEN YOU WERE YOUNG
(live at T in the Park 2007)

 

A legszomorúbb amúgy az az egészben, hogy még legalább EGYMILLIÓ NEMGÉJ indie együttest és zeneszámot tudtunk volna iderakni, de meg kellett húznunk valahol a határt. 

Ui: epilepsziás rohamaink vannak a Bloc Party, a Franz Ferdinand, az MGMT, a Metric, a Klaxons és a további EGYMILLIÓ zseniális együttes kihagyása miatt, talán jövőre...
 

Szólj hozzá!

Címkék: zene nemgéj

A bejegyzés trackback címe:

https://gayvagynemgay.blog.hu/api/trackback/id/tr822548630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása